021 795 75 25
Cos0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Proza, eseistica

Articolele de la 1 la 24 din totalul de 659

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Articolele de la 1 la 24 din totalul de 659

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Cu siguranta iti amintesti de eseuri din scoala, cand ti se cerea sa scrii unul argumentativ, fie ca tema pentru acasa, fie la examene. Si asta pentru a-ti solicita gandirea logica si critica.

Un eseu argumentativ bine scris te ajuta sa formulezi idei si argumente in scris, intr-un mod clar si convingator, abilitate care iti poate fi utila si in viata profesionala. Sa citesti eseistica poate fi la fel de util.

Dar ce este eseul, de fapt? Ei bine, acesta este o specie de proza literara, ce imbina armonios elemente ale tuturor stilurilor functionale, adica limbaje care indeplinesc functii de comunicare in diferite domenii de activitate.

Prin urmare, eseul asociaza idei variate din mai multe domenii, cu scopul de a prezenta si argumenta un punct de vedere asupra unui anumit subiect. Varietatea procedeelor stilistice si faptul ca nu se supune unui tipar standard fac ca aceasta specie sa se bucure de interes cam in toate domeniile culturale.

Totusi, eseul nu este un text de fictiune, cu toate ca este subiectiv. El consemneaza idei si conexiuni intre acestea, informatii numeroase si pareri personale, plecand de la concepte culturale, toate intr-o maniera eleganta.

Cu toate acestea, eseul nu este o simpla insiruire de informatii, el trebuie sa aiba ca punct de plecare o problema cu miza academica.

Un eseu poate aborda, de exemplu, o opera literara sau un aspect al ei – aici vorbim despre teme, concepte – de pe pozitii filosofice, poate sa apeleze la informatii sociologice sau psihologice, poate sa faca asociatii in diverse arte etc.

Multi cititori nu iau in considerare colectiile sau antologiile de eseuri ca material de lectura din motive care de care mai diverse: poate li se par plictisitoare sau prea elevate, poate cartile de beletristica sunt mai distractive, sau poate nu stiu de unde sa inceapa atunci cand vine vorba despre cartile de eseuri.

Dar eseurile pot fi adevarate tezaure, reusind sa iti satisfaca pofta de cunoastere. Si cu toate ca sunt pline de informatii, nu aduc nici pe departe cu clasicele manuale. Ele fac invatarea distractiva.

Eseurile pot fi despre orice, si sigur vei gasi materiale despre subiectele care te intereseaza. De la feminism, istorie, empatie, Romania, animale, la social media, dieta, homeopatie sau copii, eseurile ating o sumedenie de teme.

Navigheaza prin libraria Carti beletristica si sigur vei gasi un eseu despre interesele tale. Sau poti gasi eseuri care prezinta intr-un mod captivant subiecte care te intereseaza mai putin.

Ce e cel mai interesant la aceste opere este ca autorul poate sa-si urmeze gandurile in orice directie doreste, sa amestece concepte si idei potrivite subiectului, sa utilizeze orice ton prefera pentru ca nu exista reguli despre felul in care trebuie sa fie scris un eseu.

Singura regula este ca acesta sa fie interesant. Eseurile iti dau acces liber in mintea cuiva. E ca si cum ai asculta un profesor bun prezentandu-ti o lectie, te atrage, te fascineaza si vrei sa afli tot mai multe.

Daca ti-am starnit pofta de lectura, arunca un ochi in libraria Carti beletristica si alege din colectiile noastre de eseistica! Sigur vei gasi ceva interesant.